Eradiatoare.ro

Vana cu 3 cai Honeywell seria VCVana cu 3 cai Honeywell seria VC

Vana cu 3 cai Honeywell seria VC este o vana hidraulica din gama VC de la furmizorul Honeywell si poate fi utilizata ca vana de comutare sau ca vana de amestec intre doua circuite. Aceasta poate fi utilizata atat pentru comutare de la racordul AB la racordurile A sau B si invers, de la racordurile A sau B la racordul AB. Vana cu 3 cai de la Honeywell poate fi utilizata in circuite de incalzire la centrale termice sau la sisteme de racire.


 Comutarea in vana hidraulica se realizeaza dupa un model sinusoidal. Servomotorul se poate demonta de pe vana hidraulica fara deconectare de la circuitul hidraulic si este interschimbabil pentru toate variantele de vane din seria VC de la Honeywell. Corpul vanei deviatoare are 3 racorduri filet exterior 3/4".
 
Vana cu trei cai de la Honeywell are rolul de a controla debitul si directia de curgere a apei reci sau calde in sistemele de incalzire sau racire in combinatie cu un dispozitiv de comanda de tip Pornit/Oprit. Vana inchide sau devieaza printr-un system by-pass fluxul fluidului de lucru si poate fi utilizata atat pentru amestec cat si deviere flux.
 
Vana cu 3 cai seria VC este produs inovator care permite reglarea temperaturii apei calde menajere intre 36 si 50 grade celsius asigurand totodata si o temperatura constanta. Aceasta vana raspunde imediat la orice variatie atat a temperaturii cat si a diferentelor de presiune asigurand un debit constant. Este prevazuta cu un sistem de siguranta care opreste furnizarea apei calde in cazul intreruperii furnizarii apei reci. Montarea acesteia pe un cazan de incalzire a apei de exemplu, permite ca boilerul de acumulare care asigura apa calda sa functioneze la o temperatura mai mare de 60 grade celsius, temperatura la care bacteriile sunt distruse in totalitate.   Produsul este ideal atat pentru uz casnic cat si pentru institutii publice cum ar fi scoli, spitale, azile, crese, gradinite, deoarece diminueaza riscul accidentelor provocate de o temperatura foarte ridicata a apei calde menajere protejand astfel persoanele vulnerabile si reducand costurile aferente producerii apei calde menajere.
 
Aceste vane cu 3 cai sunt utilizate in sisteme de incalzire centrala pentru a asigura intoarcerea catre cazan si consecutiv, pentru a atinge temperaturi suficient de mari, prevenind condensarea vaporilor. Valvele sunt furnizate cu un sistem de control manual si pot fi oricand monitorizate. Daca presiunea de inchidere este mai mare de 4 bar instalatia va fi prevazuta cu regulator de presiune diferentiala sau pompe cu turatie variabila. Vana cu 3 cai seria VC este compatibila cu motoarele Honeywell.

Vana cu 3 cai de tip VC de la Honeywell este construita in intregime din alama oferind mai multe avantaje decat vanele traditionale din fonta. Prezinta un risc scazut de blocare atunci cand nu este folosita o perioada mai lunga de timp. Are dimensiuni mai mici si greutate mai mica dar cu aceeasi robustete fata de vanele clasice. Acest model de vana este extrem de usor de montat  fiind necesar un numar redus de componente. PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C.

Solutionarea online a litigiilor